AYSKAD Loading

Asansör Vizyon Haberimiz ; AYSKAD 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Arkel Elektronik'in katkılarıyla “Asansör Sektörünün Sürdürülebilir Kalkınmasında Kadın İş Gücünün Önemi" konulu bir panel düzenledi.

Asansör Vizyon Haberimiz ; AYSKAD 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Arkel Elektronik'in katkılarıyla “Asansör Sektörünün Sürdürülebilir Kalkınmasında Kadın İş Gücünün Önemi" konulu bir panel düzenledi.

Asansör Vizyon Haberimiz ; AYSKAD 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Arkel Elektronik'in katkılarıyla “Asansör Sektörünün Sürdürülebilir Kalkınmasında Kadın İş Gücünün Önemi" konulu bir panel düzenledi.

Asansör  ve Yürüyen Merdiven Sanayi İş Kadınları Derneği (AYSKAD)  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Arkel Elektronik'in katkılarıyla “Asansör Sektörünün Sürdürülebilir Kalkınmasında Kadın İş Gücünün Önemi" konulu bir panel düzenledi.

Asansör  ve Yürüyen Merdiven Sanayi İş Kadınları Derneği (AYSKAD)  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Arkel Elektronik’in katkılarıyla The Green Park Pendik Hotel & Covention Center’da “Asansör Sektörünün Sürdürülebilir Kalkınmasında Kadın İş Gücünün Önemi” konulu bir panel düzenledi.

Panelde; “Kadın İş Gücünün Sektöre Kazanımları; Üretimde, Yönetimde, Denetimde ve Sahada  Çalışan Kadınların Sorunları; Sürdürülebilir Kalkınmada Mesleki Eğitimin Önemi ve Kadınlar; Toplumsal Gelişimde Kadın STK’ların Önemi; Hayat Sahnesinde Kadınların Ruh, Zihin ve Beden Bütünlüğü” konularında sunumlara yer verildi.

AYSKAD tarafından düzenlenen “Asansör Sektörünün Sürdürülebilir Kalkınmasında Kadın İş Gücünün Önemi” konulu panel dünyada kadın emeğinin hakettiği değeri  bulması için verdikleri mücadelelerde hayatlarını kaybeden emekçi kadınların anısına hazırlanan video gösterimiyle başladı. Panelde açılış konuşması yapan AYSKAD Başkanı Yasemin Bulut, Asansör  ve Yürüyen Merdiven Sanayi İş Kadınları Derneği (AYSKAD)’ın kuruluş hikayesini anlattı. Bulut; “Asansörde Topuk Sesleri grubu olarak iki sene önce bugün başlayan asansör sektöründeki ilk kadın hareketini, geçtiğimiz sene AYSKAD’ı kurarak taçlandırdık. Sivil toplum kuruluşları, temsil ettikleri toplulukların eğitimi, yönetimi ve gelişimi konularında her zaman yön verir ve yol gösterici olurlar. İyi niyet, samimiyet, gayret ve saf iyilikle temellerini attığımız AYSKAD  derneğimiz de bir yıl önce bu temel ilkelerle kuruldu. Bir yıl gibi kısa bir sürede kadın enerjisi ve kadın bakış açısıyla gerçekleştirdiğimiz projelerle, sektörde  ‘ezber bozan’ ve ‘gelecek vaadeden’ bir dernek olarak nitelendiriliyoruz.” dedi.

 Kuruluş amaçlarının arasında, asansör sektöründe var olan kadın iş gücünün korunmasına, geliştirilmesine ve arttırılmasına yönelik çalışmaların ilk sırada yer aldığını kaydeden Bulut, bu yöndeki çalışmalarına 2019 yılında daha fazla yöneleceklerini söyledi. Yasemin Bulut; “Öncelikli hedefimiz, sektörel kadın derneği olarak bağlı olduğumuz Bakanlıklarla ortak hareket ederek, sektörde var olan kadın istihdamını ölçeklendirmek ve geliştirmek için çalışmalar yapmak. Kuruluş amaçlarımız arasındaki bir diğer önemli konu ise mesleki ve teknik eğitim. Sektörümüzün nitelikli büyümesi için insana yatırım yapmamız gerektiğine inanıyoruz. İnsana yatırım yapmanın temel başlangıç noktasında; mesleki  eğitime  bütünsel  bakmak gerektiğine inanıyoruz. Bunun için,  geçtiğimiz yıl ‘AYSKAD AKADEMİ’yi kurarak, meslek lisesi öğrencilerine mesleki eğitimle birlikte iyi insan olmayı da öğreterek, emeğe saygılı, etik ticari kurallara sadık  yeni bir nesil yetiştirmek için çalışmalara başladık. Bu anlamda ‘AYSKAD AKADEMİ’ çok önemsediğimiz bir eğitim projemizdir.” diye konuştu.

Sektörde son günlerdeki en önemli gündem maddesi olan  ‘yerli ve milli marka’ oluşturma konusuna da değinen Bulut, sözlerine şöyle devam etti. “Türkiye’nin yeni dünya düzeninde hak ettiği yere ulaşabilmesi için Türk asansör sektörü de üzerine düşen görevleri yerine getirmek zorundadır. Yerli ve milli bir marka oluşumu, sektörümüzde gerçek anlamda bir değişimin ve dönüşümün başlangıcı olacaktır. Bu anlamda başta STK’lar olmak üzere, herkesin bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir. Yerli ve milli marka oluşturmak için öncelikle sektörel uzlaşıya ihtiyacımız olduğu gerçeğini de kabullenmemiz gerekiyor. Uzlaşı kültürünün yaygınlaştırılması için de sektörün kadınlara ihtiyacı var. Asansör sektörünün biz kadınların; enerjisine, azmine, kararlılığına, sağ duyusuna ve dik duruşuna  ihtiyacı var. Türk asansör sektörünün bağımsız ve tarafsız kadın derneği olarak; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın küresel marka oluşturma çalışmalarını destekliyor, bu konuda üzerimize düşen her görev için hazır olduğumuzu bildiriyoruz.

Panelde sırasıyla söz alan panelistler ve konu başlıkları ise şöyle sıralandı;

Kadın İş Gücünün Sektöre Kazanımları

Deniz DEMİRKAPLAN

Elektrik Elektronik Mühendisi – AYSKAD  Y.K.Ü- ELSA Asansör Genel Müdürü

 Üretimde, Yönetimde  ve Sahada  Çalışan Kadınların Sorunları

Sevim GAGİ

Kabin Üretim Ustası – Stimek Asansö

Özlem ALTUNKAYA

AYSKAD Y.K.Ü.  -  ARTLİFT Asansör Genel Müdürü

Mehtap ÖNCEL

Makine Mühendisi – MMO İstanbul Şube Kadın Kurulu Üyesi

Sürdürülebilir Kalkınmada Mesleki Eğitimin Önemi ve Kadınlar

Burçin ŞOLT

B.E. Ün.Alaplı MYO - Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanı

Toplumsal Gelişimde Kadın STK’ların Önemi

Güzin İLKER

TÜRKİYE Kadın Girişimciler Derneği - KAGİDER Y.K.Ü

Hayat Sahnesinde Kadınların Ruh, Zihin ve Beden Bütünlüğü

Selcan GÖRMÜŞ

Kişisel Gelişim Uzmanı – D-KARE Belgelendirme Genel Müdürü

Arkel Elektronik’in “ Hayatın İncisi Kadınlar “ temasıyla desteklediği panelde, katılımcılara bir çift inci küpe hediye edilerek, AYSKAD’ın kuruluşunun birinci yıl dönümü de kutlandı

08 Mart 2019